Karper in zicht

46.50

Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Originele Titel: Karper in zicht

EAN: 7442915741716

Categorie:

Beschrijving

Het lang verwachte boek van karpervisser en kunstenaar Rob Schneider.

Rob is een van de grote pioniers op het gebied van het moderne karpervissen. Hij heeft al zijn kennis en ervaring in dit boek samen gebracht. Het is een smakelijk geheel geworden, vlot leesbaar geserveerd en waar nodig met humor gekruid. Eerder publiceerde hij tal van artikelen in diverse bladen en werkte mee aan twaalf andere visboeken. Zijn schilderijen en tekeningen van karpers zijn vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. In dit boek vind je het beste van zijn beste werk.
Het boek telt acht hoofdstukken waarin de karper met zijn gedrag centraal staat, dit alles in samenhang met de altijd veranderende onderwatersituatie. Het boek vertelt je ook waarom wij als vissers soms de haren uit ons hoofd trekken. De twee hoofdstukken over aas zijn diepgravend, relativerend en tonen aan dat er veel onzin over dit onderwerp bestaat. En waarom.

Als kers op de taart zijn een aantal verhalen opgenomen die laten zien dat Rob niet alleen visser en schilder is, maar ook nog een begaafd meester-verteller.

Uit het voorwoord, geschreven door Alijn Danau:

“Lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een boek over karpervissen. Rob is gezegend met de gave van het woord en kan buigen op een schat aan kennis die hij kwistig met de lezer deelt”.

Luc De Baets:

“In ”Karper in zicht” kijk je over onze collectieve schouders naar het moderne vissen op karper en bespreekt de relevantie en irrelevantie van een heleboel dingen”. “Ik heb genoten van je boek. Kon er mij goed in vinden. Het is dan vooral ook een boek waaruit veel maturiteit spreekt”.