Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt net voor Carp Zwolle

SPM57 01

 Lac du Teletubbie  Bart van Bezouw

 

Het is mei 2009 en na een helse rit van bijna vier uur draait Bart van Bezouw zijn oude Fiat Panda de straat in waar Robin woont. De gehele rit heeft Bart doorgebracht in een stampende en trillende auto waarvan een lekkende tankdop zorgt voor een haast ondragelijke benzinestank. Nauwelijks twee maanden na dit avontuur zou die lekkende tankdop het definitieve einde van de auto betekenen…

 

SPM57 06-07

 

Franse schatkamers  Bram Drost

 

Franse rivieren spreken tot de verbeelding van Bram Dost. Hij houdt van avontuur en richtte in 2015 zijn pijlen op deze mysterieuze, onontgonnen schatkamers. Na een hoop speurwerk op Google Earth en internet werd er een datum geprikt en in het voorjaar vertrokken Bram en zijn vismaat Martijn naar het zuiden van Frankrijk.

 

SPM57 14-15

 

Voorjaar in eigen land  Bas Corton

 

Het voorjaar van Bas Corton stond de afgelopen jaren altijd in het teken van één of twee Frankrijksessies. Daarnaast werd er in Nederland af en toe een nachtje of dagje meegepakt. Door allerlei omstandigheden zat er in het voorjaar geen Frankrijktrip in voor Bas. Hij kon niet naar het beloofde land van dikke spiegels, stokbrood, flesje wijn en warme zon op de huid.

 

SPM57 22-23

 

Karpervissen: een levensstijl  Kris Muysewinkel

 

De vistrip van Kris Muysewinkel dreigt in gevaar te komen. Zowel zijn vriendin Kathy als goede vriend Eddy B. moeten wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan. Helaas zit er dit jaar geen veertiendaagse familievakantie in voor Kris, maar zijn vastberadenheid en drang naar avontuur laat hem toch afdalen naar Zuid-Frankrijk. Deze keer alleen.

 

SPM57 28-29

 

Winterwater keuze  Leon Bartropp

 

In de loop der jaren heeft Leon Bartropp geleerd dat het kiezen van het juiste water voor de wintervisserij zeer belangrijk is. Je kunt het beste aas hebben, de beste rigs en de meeste ervaring, maar als je het verkeerde water bevist, vang je niets. Leon Bartropp helpt bij het kiezen van het juiste winterwater en geeft tips om optimale vangkansen te hebben.

 

SPM57 46-47

 

Tour de France, deel 2  Marco Beck

 

In het vorige nummer van Spiegel Magazine las je het eerste deel van het artikel van Marco Beck. Deze keer vervolgen Marco en zijn vismaat Chris Ackermann hun avonturen in het mooie Franse land. Uiteraard is ‘carp dog’ Bootsman ook weer van de partij.

 

SPM57 56-57

 

Karperzorg  Peter Nys

 

Ondanks dat er regelmatig aandacht wordt geschonken aan het verzorgen van onze gevinde vrienden, zie je op de sociale media regelmatig foto’s verschijnen waarvan onze haren te berge rijzen. Denk daarbij aan karpers met gebroken of kapotte vinnen of beschadigde bekken. Volgens Peter Nys verliest een zwaar beschadigde karper meer dan de helft van zijn charmes. Hij heeft zeer goede tips die ervoor zorgen dat het beschadigen van een gevangen karper wordt vermeden.

 

SPM57 62-63

Rigvragen  De mini rig  David Wouters

 

Na een tegenvallende start van het jaar ving David Wouters enkele prachtige vissen. Hij ving ze ook nog eens op zeer aansprekende wateren. Spiegel Magazine was benieuwd hoe David dat elk jaar weer flikt en voelde hem aan de tand.

 

SPM57 68-69

 

Avontuur 2.0 - Karpervissen in Turkije  Michiel Pilaar

 

In de loop der jaren hebben Mark Hofman en Michiel Pilaar talrijke wateren bevist in alle uithoeken van Europa. Toch maakte niet een van deze meren zo’n indruk als het Meer van Köycegiz, een ruim 5.000 hectare groot water in het zuidwesten van Turkije. Michiel beschrijft enkele ervaringen en geeft praktische informatie die hij heeft opgedaan tijdens zijn visserij op dit sprookjesachtige water.

 

SPM57 80-81

 

El Rio Ebro  Martijn van Ommen

 

Elk jaar trekken Martijn van Ommen en Pieter van de Werfhorst er diverse keren op uit om Italiaanse of Franse karpers te belagen. Toch raakten ze een beetje uitgekeken op deze karperlanden en het werd tijd om een nieuw avontuur op te starten. Martijn neemt ons mee naar het mooie Spanje.

 

SPM57 88-89

 

Het Chod Rig Lood  Roelof Schut

 

Als de chod rig op het juiste moment wordt ingezet, is het een onderlijn die succesvol is terwijl reguliere rigs falen. Is de chod rig het eindresultaat van een jarenlange periode van rig-ontwikkeling of zijn er nog verbeteringen mogelijk? Roelof Schut denkt het laatste. Hij heeft namelijk een loodje ontwikkeld dat het succes van de chod rig naar een nog hoger niveau zal stuwen.

 

SPM57 94-95

 

Gouden jaren  Arjen Uitbeijerse

 

Het bijna november als Arjen Uitbeijerse op weg is naar Genk om zijn vismaat Dirk Schumacher te ontmoeten. Aangezien Dirk in Frankfurt woont, is Genk de perfecte plaats om af te spreken en vanaf daar samen verder te reizen. Bovendien is Dream Baits gevestigd in Genk en kunnen de mannen gelijk extra aas meenemen.

 

SPM57 100-101

 

De Spunkmix  Dennis Hellings

 

Er zijn momenten of situaties dat Dennis Hellings zoveel mogelijk attractie op zijn voerstek wil hebben. Er moet veel visuele attractie zijn en er moeten veel voedselprikkels worden afgegeven, zonder dat de vis wordt verzadigd. Dennis gebruikt daar zijn Spunkmix voor.

 

 

SPM57 110-111

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner