Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Spiegel Magazine 48

Sunset Lake               Peter Vlasveld

Mark de Zwart is student en loopt stage bij The Carp Specialist. Hij nodigt Peter Vlasveld uit om een paar dagen mee te gaan naar Frankrijk en uiteraard heeft die daar wel oren naar. Bovendien is het maart en zijn de vangsten in Nederland nog slecht. De pijlen worden gericht op een klein, maar uitdagend watertje: Sunset Lake.

Als ondersteuning bij het artikel heeft Peter een leuke film gemaakt over de trip op Sunset Lake. Deze film lanceert hij wanneer SPM48 uitkomt, hier kun je alvast de trailer bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=wkr802HkB68

Spiegel Magazine 48

Uitdagende watertuinen                     Eddy Norder

Frankrijk staat bekend om zijn heldere putten met weelderige plantengroei. Wat opvalt is dat dit soort wateren vaak minder goed bezocht worden dan de minder begroeide wateren. De moeilijkheidsgraad ligt door de vele begroeiing een stuk hoger. Dit is ook het geval bij Penn Lake op het Pure Fishing Resort Du Der. Eddy Norder laat zien hoe hij daar de wiervisserij succesvol heeft beoefend.

Spiegel Magazine 48

When time stood still              Dimitri Fannes

Verdwaald in een wereld van gedachten.

Op zoek naar gevoelens van verlangen.

Jagen naar de schoonheid die mijn dromen waarheid maken.

Een moment dat onverwachts waarheid wordt.

Een doel voor ogen hebben is een must in mijn visserij. Uitdagingen zijn boeiend en zorgen ervoor dat ik vol overgave aan het water vertoef. Ook wegdromen bij de muziek van moeder natuur is iets waarvan ik volop geniet. De kleine dingen die alles één laten zijn, maken mijn passie uniek. Ik voel me thuis in mijn passie en word er oprecht gelukkig van.

Spiegel Magazine 48

Voorjaarsperikelen en lentekriebels              Michael Aubry

Ondanks dat het najaar nog in volle gang is, denken veel karpervissers alweer na over hun voorjaarsaanpak. Die vereist namelijk veel voorbereidingstijd. Dit artikel van Michael Aubry is inspirerend en biedt stof tot nadenken voor tijdens de aankomende winter. Want na een lange en koude winter willen we zo snel mogelijk opnieuw plaatsnemen achter onze hengels. Michael gaat in het vroege voorjaar altijd voor de eerste keer naar Frankrijk.

Spiegel Magazine 48

Drenthe plat       Harnold Kikkert

De zomervakantie is voorbij en al wekenlang houdt Harnold Kikkert het Kraaienbos in de gaten. In de periode dat hij er niet vist, maakt hij een afspraak met vrienden voor een sociale sessie. Gezelligheid staat voorop en uiteraard worden er veel karperwijsheden besproken. Na de vakantie pakt Harnold de draad weer op.

Spiegel Magazine 48

Tussen junkies en levensgenieters     Ivo Dierkx
Cityfishing is een ‘hate it or love it’ kwestie.
Ivo Dierkx kan urenlang genieten van video’s, artikelen en foto’s van rauwe karpervisserij. Daarbij gaan zijn gedachten uit naar onder meer stadsgrachten en industrieterreinen. Daar zijn meestal weinig karpervissers te vinden en dat past goed bij Ivo.

Spiegel Magazine 48

Welke beetmelder is het meest geschikt voor jouw visserij?

In samenwerking met de mannen van Hengelsport Utrecht hebben we 12 beetmelders onder de loep genomen. De meeste beetmelders hebben we door de jaren heen zelf in onze visserij ingezet. De overige beetmelders hebben we voor de test onderzocht, getest en onder meer door klanten van Hengelsport Utrecht laten gebruiken.

Spiegel Magazine 48

De knuttenplas       Jan van Rooijen

Na drie mooie seizoenen op een karperput gevist te hebben, vindt Jan van Rooijen het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het lukt hem om een nachtvispas te krijgen voor een grote, oude afgraving die in open verbinding staat met een natuurgebied en een andere afgraving. Er zwemt een oud karperbestand, maar wat er precies zwemt, is niet bekend. Jan gaat deze mysterieuze uitdaging graag aan.

Spiegel Magazine 48

Het heilige feest       Kris van Looy

Voor deze titel wil Kris van Looy zich eerst excuseren bij karperpaus Alijn D. en hij hoopt hiermee een bitsige strijd voor de rechtbank te vermijden omwille van flagrante copyrightschending. Volgens Kris is enige slinkse verwijzing naar Alijn’s laatste literaire boorling louter toevallig. Maar wat bedoelt Kris met ‘Het heilige feest’?

Spiegel Magazine 48

Spiegel Newzzz

Spiegel Magazine 48

Op zoek naar het onbekende   Geert Bauwens

Ergens in een ver verleden was er een water dat Geert Bauwens erg intrigeerde. Het is inmiddels tien jaar geleden dat hij er voor de eerste keer viste. Hij wist absoluut niet wat hij er kon verwachten en nog minder hoe hij er aan de slag moest gaan. Er was gewoon geen informatie bekend over het water en niemand wist wat er rondzwom. Elke instant poging van Geert draaide uit op een visloze sessie.

Spiegel Magazine 48

Etang 5    Marc Westenberg

​Midden jaren negentig ging er een gerucht rond over een Frans meer met hele grote karpers. Enkele karpervissers, waaronder Marc Westenberg, gingen op onderzoek uit en kwamen terecht op het nu bekende Etang 5. Ze vingen er inderdaad heel grote karpers.

Spiegel Magazine 48

Juiste plek, juiste tijd     Simon Wichert

In de loop van het jaar begint Simon Wichert aan een super lange sessie. Maar liefst zes weken wil hij de uitdagingen van de Zuid-Franse wildernis aangaan, genieten van de zon en karpers vangen. Grote karpers! Simon wil weer eens een echt avontuur beleven.

Spiegel Magazine 48

Eind goed, al goed   Nils Thönnes

De zomer van 2013 was de warmste sinds jaren en dat had voor- en nadelen. Helaas was er voor Nils Thönnes niets te halen. Na zijn Frankrijksessie beviste hij zonder succes een water bij hem in de buurt. In juni is de motivatie van Nils al aan zijn einde en schrijft hij zijn seizoen min of meer af.

Spiegel Magazine 48

Naast bovengenoemde artikelen is er vanzelfsprekend nog veel meer te lezen in SPM48.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner