Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt 11 april 2014

Cover Spiegelmagazine 46

Wraak

Jeffrey Brugman

Na een abrupt afgebroken sessie in Frankrijk, maakt Jeffrey Brugman nieuwe plannen voor het komende seizoen. Gaat hij rivieren of andere openbare buitenlandse wateren bevissen of gaat hij in eigen land aan de slag? Na een ‘mislukt’ weekendje in Frankrijk heeft hij de keuze gemaakt: vissen op openbaar water in eigen land!

Spiegel Magazine 46

Voeren is vangen

Nick Bertels

Het is half augustus als Nick Bertels en Filip Rypens het plan opvatten om een voercampagne op te starten. Ze willen het najaar uitvissen op een ruim twintig hectare grote plas. Er zwemmen niet heel veel karpers, maar wel enkele heel mooie exemplaren. Een jaar eerder viste Nick er al met Jan Mertens, dus het water is hem niet helemaal onbekend.

Spiegel Magazine 46

De grote bivvytest

Een bivvy/tent is een essentieel onderdeel van de karperuitrusting. We vissen in de ruigste omstandigheden en op plekken met weinig faciliteiten en daarom moeten we kunnen vertrouwen op ons onderkomen. Sinds enkele decennia produceren bedrijven uit heel Europa bivvy’s en de kwaliteit van de tenten is de afgelopen jaren enorm verbeterd. De redactie van Spiegel Magazine heeft zeven tenten van diverse merken onder de loep genomen.

Spiegel Magazine 46

Elastisch shockeren

Erik Hakvoort

Er bestaan ontelbaar veel loodmontages: inline, loodclip, chod rig, helikopter rig, zig rig en ga zo maar door. Voor elke situatie is er minimaal één geschikte montage. Erik Hakvoort duikt dieper in deze interessante materie.

Spiegel Magazine 46

Meer met aas

Martijn Nederpel

Het merendeel van de karpervissers maakt de boilies niet zelf. Meestal worden ze kant-en-klaar gekocht waardoor de karpervissers zich minder van elkaar onderscheiden. Toch zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen om meer uit het aas te halen dan erin zit. Martijn Nederpel legt uit wat de mogelijkheden zijn.

Spiegel Magazine 46

Betaalwateren: Etang Laroussi

Roy van Goor

Roy van Goor is zeer ervaren op Etang Laroussi en viste er onlangs voor de zevende keer. Dit ongeveer zes hectare grote meer ligt op een steenworp van het wereldberoemde racecircuit van Le Mans. Roy heeft door de jaren heen diverse pogingen gedaan om enkele prachtige karpers van deze grindput op de mat te krijgen, maar dat was geen gemakkelijke opgave.

Spiegel Magazine 46

Succesvol wiervissen

Ronald de Witte

Wier, ofwel waterplanten zoals waterpest, hoornblad, vederkruid en natuurlijk ook de waterlelie zijn de redenen waarom karpervissers vaak afhaken op een water. Er valt volgens hen dan niet te vissen. Ronald de Witte denkt daar anders over en legt uit waarom.

Spiegel Magazine 46

Voorjaarsparels

Robertjan Mastenbroek

Er is een water dat al lange tijd op het verlanglijstje staat van Robertjan Mastenbroek. Het water blinkt niet uit in schoonheid, maar het karperbestand is om te watertanden. Er zwemmen schitterende spiegelkarpers, stuk voor stuk monumenten die ouder zijn dan Robertjan zelf. Ze kennen het klappen van de zweep en laten zich niet gemakkelijk om de tuin leiden.

Spiegel Magazine 46

Voorjaarsplanning

Wesley Lagaert

Voor Wesley Lagaert is de winter de ideale periode om plannen te smeden voor het aanstormende nieuwe seizoen. Dan maakt hij een planning op basis van de beschikbare vistijd en de te bevissen wateren in binnen- en buitenland. Wesley geeft tien tips die de voorbereiding gemakkelijker maken en het seizoen succesvoller.

Spiegel Magazine 46

Into the reeds

Bert Teuben

Bert Teuben bevist het liefst wateren met dikke rietkragen, wateren waarvan het bestand nog niet helemaal bekend is en waar je dus tegen een verrassing kunt aanlopen. Dergelijke wateren zijn in het voor- en najaar redelijk gemakkelijk en succesvol te bevissen. In de zomer is er erg veel natuurlijk voedsel en is het vangen minder gemakkelijk. Bert geeft zijn afwijkende aanpak prijs.

Spiegel Magazine 46

I’m back

Eddy Sterckx

Vanwege privéomstandigheden en het opknappen van zijn nieuwe huis heeft Eddy Sterckx een periode minder gevist. Toch is hij zeer succesvol geweest in de weinige vistijd die hij tot zijn beschikking had. Gelukkig zit Eddy weer in rustiger vaarwater, mede dankzij de steun van vrienden en klanten. Vanaf heden richt hij zich weer volledig op het vissen en het delen van zijn ervaringen met de lezers van Spiegel Magazine.

Spiegel Magazine 46

Etang Vraux

Jo Vlerick

Nabij een piepklein dorpje in het noorden van Frankrijk, te midden van bossen en graanvelden, ligt een parel van een watertje waar iedere karpervisser van droomt. Het water is slechts twee hectare groot en kan enkel exclusief gehuurd worden. Jo Vlerick had het voorrecht om dit water te mogen bevissen.

Spiegel Magazine 46

Offensief tegen de tijd

Ivo Nijboer

Het vorige visseizoen van Ivo Nijboer stond in het teken van onzekerheid, onverwachte kansen en leren. Leren dat onzekerheden pas een probleem zijn als je ze als een probleem gaat zien. Ivo neemt ons mee in zijn verhaal over het jaar dat zo fraai begon, enkele onverwachte wendingen kende, maar uiteindelijk ook tevreden kon worden afgesloten.

Spiegel Magazine 46

Two brothers, one mission    

Martijn van Ommen

Martijn van Ommen vist sinds jaar en dag op de grote meren en rivieren die Frankrijk rijk is. Hij is altijd op zoek naar het onbekende. Daarbij gaat het niet alleen om de aanwezigheid van grote vissen, ook om het avontuur, het niet opgeven en de weg naar succes. Deze keer is dat niet anders, maar het gaat niet zoals gepland.

Spiegel Magazine 46

Spiegel Newzzz

Spiegel Magazine 46

Op bezoek bij Solar 2.0

Het is begin maart als we met Dennis de Wilde vertrekken naar de thuisbasis van Solar in Dartford (Engeland). De afgelopen jaren hebben we meerdere malen een kijkje genomen in de keuken van dit bedrijf. Vanwege de innoverende producten van hoge kwaliteit is dat natuurlijk niet vreemd. Ook deze keer belooft het een zeer interessant bliksembezoek te worden.

Spiegel Magazine 46

Zuid-Afrika

Het vergeten paradijs

Danny Fairbrass

In januari 1995 ging Danny Fairbrass voor de eerste keer naar Zuid-Afrika en hij werd gelijk verliefd op het land. Vissen in zomerse temperaturen op een fantastisch meer met comfortabele stekken was wel even wat anders dan vissen in het regenachtige Engeland. Die eerste trip was erg succesvol met vissen tot 35 pond en daarom ging hij nogmaals terug.

Spiegel Magazine 46

Naast bovengenoemde artikelen is er vanzelfsprekend nog veel meer te lezen in SPM46.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner