Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

1

Visveilige helikoptersystemen    Nick Maddix

Toen Zenon Bojko de helikopterrig ontwierp, was de achterliggende gedachte het voorkomen van het in de war gooien van de rig. De eerste helikopterrigs waren namelijk allesbehalve visveilig in het geval van lijnbreuk. Het gebeurde regelmatig dat een verspeelde karper rondzwom met een bonk lood en meters hoofdlijn of voorslag. Inmiddels zijn we twee decennia verder en zijn visveilige loodsystemen de standaard. Er is goed nagedacht over het visveilig maken van helikopterrigs zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de effectiviteit.

2

Inhakingsefficiëntie    Ernesto Kamminga
Karpervissen is vaak lang wachten en als je uiteindelijk beet krijgt dan wil je de vis ook graag vangen. Karpervissers kennen maar al te goed de frustratie die een verspeelde vis met zich meebrengt. Wij hebben niet alles zelf in de hand en als de hengels in de steunen liggen, kunnen wij niets anders doen dan wachten op hetgeen gaat komen…

3

Stap voor stap   Quick change PVA bag systeem     Dennis de Wilde
Hoeveel mensen gebruiken in de praktijk niets anders dan een lijnclip systeem of een inline lood? De meesten onder ons zullen redelijk bekend zijn met alternatieve systemen zoals een chod, helikopter of Asis systeem, maar vallen meestal toch weer terug in het oude vertrouwde. In deze stap voor stap laat Dennis de Wilde zijn Quick change PVA bag systeem zien.

4

De Carp Zwolle 2012 Special wordt op 4 & 5 februari gratis uitgedeeld aan alle bezoekers van Carp Zwolle 2012. Naast bovengenoemde artikelen zijn er verschillende reviews, veel beursnieuws, het programma voor de lezingen en een officiële beursplattegrond terug te vinden in de Carp Zwolle 2012 Special.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner