Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Spiegel Magazine 29 verschijnt medio half juni 2011

1

Viagra pennen    André Akkermans

“Je aanbeten zullen weergaloos zijn! Je weet niet wat je gaat zien!” De interesse van André Akkermans was snel gewekt toen een visvriend hem een Engelstalig boek gaf over het vissen op zeelt. De technieken die worden beschreven zijn echter ook uitermate geschikt om te gebruiken voor het vissen op karper. Zeker als je van penvissen houdt en al helemaal als het water behoorlijk stroomt. Kortom, we gaan ‘liften’ met André!

2

The Italian job    Pieter van de Werfhorst

Het vissen in Frankrijk boeit Pieter van de Werfhorst al jaren, maar hij is toe aan een nieuw avontuur. De randvoorwaarden zijn rust, een mooie omgeving, niet te veel vissers en het kunnen aanleggen van meerdere voerstekken die afgeroomd kunnen worden. Hongarije, Spanje, Oostenrijk en Kroatië behoren allemaal tot de mogelijkheden. Pieter en zijn vrouw hakken de knoop door en ze gaan hun geluk beproeven op een tienduizend hectare groot Italiaans meer.

3

De effectiviteit van loodsystemen    Bart van Bezouw

Op het gebied van loodsystemen zijn er flinke ontwikkelingen gaande. Mede dankzij onderwaterbeelden weten we dat de traditionele systemen niet altijd zo effectief zijn als we dachten. Denk maar eens aan de effecten van kopschudden van een gehaakte vis, waarbij een te vast zittend lood wordt gebruikt om de haak met speels gemak uit de bek te schudden. Dat is een fenomeen waarover voorheen zelden tot nooit werd nagedacht. Naast het kopschudden zijn er nog andere factoren die bepalend zijn voor de effectiviteit van een loodsysteem. Bart van Bezouw legt uit welke factoren dat zijn.

4

Eindelijk valt alles samen    Kees Verveer

Veel sessies die naar karpermekka ‘La France’ leiden, duren slechts een week. In die week moet het allemaal gebeuren en er wordt vol passie en verlangen naar uitgekeken. De zaken die je zelf in de hand hebt, zijn al ontelbaar vaak de revue gepasseerd. Het aas (voor zowel de karper als zijn belager) en het materiaal is in opperste staat van paraatheid gebracht, gecontroleerd en goed bevonden. De meeste karpervissers, waaronder Kees Verveer, zijn control freaks pur sang!

5

The African dream    Ardy Veltkamp

Zuid-Afrika is een land met veel gezichten. Uitgestrekte woestijnvlakten en mooie groene gebieden wisselen elkaar af en ook vind je er dichtbevolkte steden zoals Johannesburg. Ondanks dat je Zuid-Afrika niet direct met karpervissen associeert, zijn de mogelijkheden enorm groot. In december nam Ardy Veltkamp de proef of de som en vertrok hij voor een maand richting Afrika. Niet alleen om er te vissen, maar ook om er de kerstdagen en de jaarwisseling te vieren.

6

Nutrabaits competitie

Uit een karrenvracht aan reacties zijn de eerste twee finalisten van de Nutrabaits competitie geselecteerd. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar inzending. Elke inzending wordt gelezen en beoordeeld en mocht je deze keer niet zijn geselecteerd, dan betekent dat niet dat je geen kans meer maakt. Daarnaast kunnen karpervissers zich nog steeds opgeven voor deze ´bait for life’ competitie.

7

Spiegel Newzzzzzz

8

Stille getuigen van het bestand    Mark Pansar

In de zomer van 2005 hoort Mark Pansar dat er een grote spiegelkarper rondzwemt op een klein maar moeilijk water. Een paar dagen later loopt hij al een rondje om de put, maar hij bespeurt geen enkele andere karpervisser. Buiten de lokale karpervissers en enkele insiders is het bestaan van deze zeer grote karper bij niemand bekend. Voor Mark is een nieuwe uitdaging geboren.

9

Creatief met haakaas    Wesley Lagaert

Het gebruik van alleen standaard bodemaas is de grootste valkuil tijdens het belagen van onze geliefde prooi. We rijgen een boilie op de hair, werpen in op een interessante plek en voeren een hoeveelheid boilies bij. Natuurlijk is deze aanpak productief, maar waarom gaan we niet iets verfijnder, doordachter of gevarieerder te werk? Wesley Lagaert vertelt over een aantal creatieve en inspirerende aanpassingen die hij heeft geïntegreerd in zijn visserij. Het is regelmatig het verschil tussen goed vangen of visloos huiswaarts keren.

10

Een dagje mee met Wild Catch

11

De jacht op de hangbuikspiegel    Tommie van den Akker

Als Tommie de nieuwste editie van Spiegel Magazine onder zijn neus krijgt, wordt zijn aandacht getrokken door een gigantische spiegelkarper. De vis is niet alleen mooi, maar heeft ook nog een geweldige dikke hangbuik. Zo’n buik heeft hij nog nooit gezien. Wat een prachtvis! Na wat speurwerk blijkt het water redelijk dicht bij hem in de buurt te liggen.

12

Big Brother onder water    Arnold Samsen

Onderwaterbeelden zijn hot! De laatste jaren zijn er tal van dvd’s verschenen die zich grotendeels onder het wateroppervlak afspelen. De populaire karperwebsite www.carpfeeling.com is vorig jaar begonnen met het live streamen van onderwaterbeelden en dat bleek een enorm succes. De stek werd vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden met een camera. Uiteraard zorgde dat voor de nodige frustraties, maar het gaf ook een realistisch beeld van de situatie en het gedrag van de vissen. Arnold Samsen legt zijn conclusies naast die van andere onderwaterbeelden.

13

Het onbekende van een nieuw water    Stefan Dhondt

Anderhalf jaar geleden kreeg Stefan Dhondt een duidelijke plattegrond in handen van een water van statuur. In het verleden hebben bekende vissers als Phil Cottenier en Luc Coppens hier ook fanatiek gevist. Destijds stond het water bekend vanwege zijn grote karpers en de hoge moeilijkheidsgraad; beet krijgen was hier al een prestatie op zich. Jaren geleden is er helaas vissterfte geweest en alle topvissen zijn toen gesneuveld. Gelukkig zijn de jonge vissen doorgegroeid en zwemt er weer een aantrekkelijke karperpopulatie rond. Stefan hoeft niet lang na te denken en weet wat hem te doen staat.

14

Stap voor stap: De T-rig    Tim Veeckman

Tim Veeckman probeert de stille uren aan de waterkant te doden met het nadenken over zijn tactiek en aanpak. Het weer is guur, het regent constant en soms komt er lichte hagel naar beneden. Tim weet dat dit water beter produceert bij constante weersomstandigheden, maar hij probeert er toch het beste van te maken.

15

Long Range Casting    Danny Fairbrass

Springen de karpers ver achter jouw voerplek? Heb je misschien een interessante plek gevonden die erg ver uit de oever ligt? Is een boot of voerboot verboden op het betreffende water? Je wilt proberen om verder dan honderd meter te werpen om zodoende de vissen te bereiken? Lees dan dit artikel van Danny Fairbrass nauwkeurig door want er staan veel tips en adviezen in.

16

Betaalwateren: Old Pollard Lake Marco Bosch    Paul Buts & Danny Buts

Vorig jaar visten Marco Bosch, Paul Buts en Danny Buts een week op het Franse betaalwater Old Pollard Lake. Old Pollard Lake is een prachtig karperwater dat wordt omringd door knotwilgen en hoge elzen. Het water is gelegen in het noorden van Frankrijk, is ongeveer drie hectare groot en is bezet met een mooi karperbestand. Voor het drietal is het de ideale plaats om een weekje vakantie te vieren.

17

Pionieren in de Alpen Deel lll    Mark Hofman

Buiten een drietal sessies met Michiel Pilaar vist Mark Hofman het gehele jaar alleen. Als je samen vist dan moet op één lijn liggen over je visserij en daarom vist Mark eigenlijk alleen met Michiel. Ze kennen elkaar al jaren en voelen elkaar perfect aan. Toch vindt Mark het leuk om heel af en toe toch een ‘vriendensessie’ in te plannen.

18

Naast de bovengenoemde artikelen zijn alle vaste rubrieken ook weer aanwezig. En daarnaast is het voor de abonnees mogelijk om een aantal geweldig prijzen te winnen. Spiegel Magazine 29 verschijnt medio half juni.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner