Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Op zoek naar de zon    Alijn Danau

Mijn hoop om in Zuidwest-Frankrijk de koude te ontlopen was mislukt. De vrieskoude en het dichtvriezen van het water hadden me eerder doen afdruipen dan voorzien maar goed, het had wel enkele fraaie wintervissen opgeleverd en we waren een ervaring rijker. Ik verlangde ernstig naar warmer weer. Gelukkig zou ik op 20 januari naar Marokko vertrekken en als ik daar geen zon en warmte zou vinden, waar dan wel?

1

PVA-sticks    Danny Pittoors

PVA-sticks zijn al vaak en uitvoerig besproken in artikelen maar toch maken karpervissers er zelden gebruik van. Sommige vissers vinden het te duur, anderen vinden het te omslachtig in het gebruik en er zijn ook karpervissers die het gebruik van PVA niet vinden passen bij hun grootschalige voerstrategieën. Danny Pittoors legt uit waarom hij in meer dan vijftig procent van zijn visserij PVA-sticks gebruikt.

2

De dertig kilo van Dennis Hellings

Soms zit het mee, soms zit het tegen. In 2008 zat het Dennis Hellings in eerste instantie flink tegen, maar in het najaar rechtte hij zijn rug, zette hij de knop om en besloot hij er nog een keer vol voor te gaan. Hoe het na vallen en opstaan toch goed kwam met Dennis, is te lezen in zijn pakkende verhaal.

3

De uitdaging    Ruud Hageman & Kees Deelder

In de vorige Spiegel Magazine heb je kunnen lezen dat het Ruud en Kees niet meezit in hun poging om het grote Franse meer aan hun voeten te leggen. Deze kerels van het grote water laten zich echter niet kisten en besluiten er nog enkele sessies tegenaan te gooien om hun doel te bereiken. Over doorzetten gesproken!

4

Rigs door de jaren heen    Niko Vervaet

De ene karpervisser zoekt geheime krachten in zijn onderlijn, terwijl de andere visser er helemaal niet moeilijk over doet. Het is al geruime tijd geleden dat Kevin Maddocks de hairrig bekend maakte en sindsdien is het karpervissen een stuk effectiever geworden. Er kwamen veel varianten op de oorspronkelijke onderlijn van Maddocks zoals de Withy Pool rig, de stiff rig en vele andere creaties. Niko Vervaet vertelt over de ontwikkeling van de onderlijn en de keuzes die hij maakt in zijn visserij.

5

Als het doen niet deugt, dan is het laten beter    Pieter v/d Werfhorst

Tijdens het lezen in een van zijn studieboeken werd Pieter van de Werfhorst afgeleid door het spreekwoord: ‘Als het doen niet deugt, dan is het laten beter’. Vrij vertaald betekent dit dat je moet nadenken, voordat je iets doet. Een inspirerende uitspraak die zeker van toepassing is op Pieter. Hij staat er namelijk om bekend dat hij serieus nadenkt over zijn visserij.

6

De volle vaart    Vik Debouvere

Wat bezielt een man om zich te laten leiden door de karper? Wat is de ware reden achter het verlangen naar een kromme hengel? Waarom is het leven van een karpervisser zo onrustig als hij niet aan de waterkant zit? Vik Debouvere beschrijft op gevoelige wijze het proces dat karpervissen heet. Hij neemt de lezer in volle vaart mee naar Vik’s wereld, een wereld die alleen een visser kan begrijpen.

7

Rotary Letter 18    Mario Gijbels en Arend Termorshuizen

Mario Gijbels is de drijvende kracht achter aasfirma Dreambaits en Arend Termorshuizen is bestuurslid van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam, waar hij de belangen van de karpervisserij behartigt. In deze Rotary Letter hebben beide karpervissers een interessante mening over de volgende onderwerpen:      

- Kan de kunde van een karpervisser afgemeten worden aan de grootte van de karpers die hij vangt?

- Hoe verklaar je de vangsten aan kunststof boilies en maïskorrels en andere plastic aassoorten?

8

Stap voor stap met Quentyn Taylor

9

De leercirkel van de karpervisser    Willem Peters

Willem Peters heeft een schat aan theoretische en praktische kennis als het om karpervissen gaat en hij is hard op weg om de nestor van de Nederlandse karpervisserij te worden. De vorige keer is Willem de weg ingeslagen van bewustwording. Hij ging terug naar basis om de dingen die wij zo gewoon vinden, opnieuw op waarde te leren schatten. Deze keer gaat hij nog dieper in op de bewustwording en geeft hij enkele praktische tips.

10

Niet is zoals het lijkt    Arjan Verkoelen

Toen de harde werkelijkheid bewaarheid werd en het tot ons doordrong dat er geen houden meer aan was, gaven wij ons over. We hadden er zo’n beetje alles aan gedaan om het tij te keren maar baten mocht het niet. Het had niet geholpen om enkele weken van tevoren op verkenningsmissie te gaan en twee volle dagen in de boot op het water rond te zwerven bij een snijdende kou. Niet dat dit kwaad kon maar afgezet tegen het resultaat was de verhouding een beetje zoek. Met de staart tussen de benen, een ervaring en slechts één vis rijker gingen weer naar huis. De voorjaarstrip van april was geen succes…

11

Betaalwateren: Le Queroy    Paul & Danny Buts  

Hengeldruk, dressuur en vele kilo’s boilies die per jaar het wateroppervlak passeren. Dat zijn zaken waar veel karpervissers mee te maken krijgen als ze een betaalwater gaan bevissen. De broers Paul en Danny Buts bezochten een water dat vanaf maart tot december continu wordt bevist. Het water luistert naar de naam Le Queroy en is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk.

 12

Extreem doe-het-zelven    Geert Ooms

Ben jij iemand die zelf zijn boilies maakt? Dan ben je ongetwijfeld een van de weinigen. De ruime keuze aan kwalitatief goede, diepgevroren boilies die verschillende aasfirma’s aanbieden, maken het de hedendaagse karpervisser namelijk erg gemakkelijk. Vandaar dat zelfdraaiers een zeldzame verschijning zijn geworden. Geert Ooms maakt zijn eigen boilies wel zelf en bij voorkeur in grote hoeveelheden. In dit artikel laat hij zien hoe dat bij hem in zijn werk gaat.

13

Op bezoek bij FOX

14

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner