Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

page1Flexibel door de zomer                      Etienne Gebel

De ene karpervisser is dolgelukkig met de zomer, de andere karpervisser vervloekt de warmste maanden van het jaar. Etienne Gebel behoort tot de laatste groep. Hij is – vistechnisch gezien – niet gemaakt voor de zomer en temperaturen van 30 tot 35 graden.

SPM-54 08-09

Hoe het begon                                   Gerard van Ewijk

In 2012 blikken Gerard van Ewijk en zijn vrouw terug op een recente vistrip. In Zuid-Frankrijk, aan de oevers van het illustere Rainbow Lake, is alle ellende begonnen. Een tekenbeet laat een grote, ronde rode vlek achter op de rug van Gerard. Dat betekent dat hij een bezoek moet brengen

SPM-54 16-17

Apparatus giganticus                         Bart van den Hurk

De laatste Franse sessie van Bart van den Hurk is er eentje om over na te praten. Het was een sessie waarin hij tal van mooie karpers wist te vangen, waaronder een nieuw persoonlijk record. Bart was weer aan de huisarts.

eens ‘on a roll’, maar het kwam hem absoluut niet aanwaaien.

SPM-54 20-21

Ma fille et moi en France                   Michael Aubry

In het najaar van 2013 vond Michael Aubry een gepaste oplossing om extra tijd door te brengen met zijn tienjarige dochter. Hij kwam op het lumineuze idee om deze lieftallige meid mee te nemen naar Frankrijk. Zo kwam het dat Michael en Sara in de herfstvakantie afreisden naar het diepe zuiden. Het zou niet bij die ene keer blijven.

SPM-54 28-29

Park harksessie                     Pieter van de Werfhorst

Wat duurde de winter lang. Koude, regen en sneeuw, er leek geen einde aan te komen. Tot overmaat van ramp werd Pieter van de Werfhorst ook nog eens geveld door de griep. Hij wilde zo graag vissen, maar bleef aan de kachel gekluisterd. Waar is het doorzettingsvermogen van Pieter gebleven?

SPM-54 40-41

Rivirus                        Pim Deutekom

Rivieren stromen door ons landschap, zoals het bloed door de aderen van Pim Deutekom. Hij heeft het bloed nodig, zoals Nederland de rivieren nodig heeft. Alles wat we normaal vinden, wordt mede door de rivieren mogelijk gemaakt. Ze houden de economie draaiende, besteden er onze vrije tijd en vinden er geluk en verdriet. Als dit water je pakt, ben je besmet met wat Pim het ‘rivirus’ noemt.

SPM-54 48-49

Rig optimalisatie                     Ali Hamidi

Als je de afgelopen jaren de ogen en oren open hebt gehouden, heb je over de Korda Underwater DVD’s gehoord. Deze serie video’s helpt ons meer te weten te komen over het gedrag van karpers. De uitkomsten zijn leerzaam en zijn nu beschikbaar voor alle karpervissers ter wereld.

SPM-54 56-57

De zoektocht              Bianca Venema & Lizette Beunders

Ergens in Twente ligt een meer dat al tientallen jaren bestaat. In de loop van de tijd heeft dit pareltje diverse gedaanteverwisselingen doorgemaakt. Oorspronkelijk was het een zwembad, vervolgens een forellenput en daarna een forellenvijver in combinatie met enkele karperstekken. Sinds kort is vol ingezet op de transformatie naar een ‘die hard’ karperwater waar Bianca Venema en Lizette Beunders diverse uren slijten.

SPM-54 62-63

Spiegel Newzzz

SPM-54 68-69

Tussen het riet                       Simon Stallabrass

Het is pikkedonker, koud, klam en nat als gevolg van veel regenval. Op zijn horloge ziet Simon Stallabrass dat het even na vier uur ’s nachts is. Samen met vismaat Markus zit hij in een rubberboot. Ze roeien voorwaarts en volgen de richting die de hoofdlijn aangeeft. Waar is de karper?

SPM-54 74-75

Royal river carping                Peter Nys

Elke karpervisser vangt graag een zwaarwichtige karper. Voor sommige vissers is de aantrekkingskracht van grote vissen zo groot, dat ze vergeten te genieten van onze prachtige hobby. Dat komt vooral omdat je na het vangen van een groot exemplaar complimenten krijgt, omdat het voor velen gelijk staat aan het goed kunnen vissen. Peter Nys denkt daar genuanceerder over.

SPM-54 82-83

De gewichten voorbij             David De Pauw

Al jaren lijken de kilo’s de karperscene te beheersen. Waar je ook kijkt, swingen de vijftigplussers de pan uit alsof het niets is. Op sociale media zie je dagelijks karpers voorbij komen met hallucinante gewichten. David De Pauw geeft zijn visie op deze ontwikkeling.

SPM-54 88-89

Engelengeduld                       Davy Stevens

Het is december 2012 als Davy Stevens een reeks mooie vissen krijgt voorgeschoteld die hij ook wel wil vangen. Een goede vriend van hem uit Team Pro Line, Dimitri Fannes, wil het betreffende water in Frankrijk gezamenlijk bevissen.

SPM-54 98-99

Op bezoek bij Navitas & Fortis

SPM-54 104-105

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te lezen in SPM54!

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner