Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt 12 juniCover

Van heuvels naar vlaktes                  Gunther Poelmans

Vijf jaar en vijftien sessies bracht Gunther Poelmans door tussen de Alpenbergen. In die vijf jaar wisselde succes zich af met rampspoed en tegenslag. De toenemende populariteit van de Alpenwateren dreef Gunther naar andere oorden. Zijn stuk van de taart was verslonden en het had hem goed gesmaakt. Het werd echter tijd om de zoektocht te hervatten.

SPM-53 06-07

Kraakheldere observaties                  David Wouters

Het is 5 april en voor dag en dauw sluipt David Wouters uit bed. Er is prachtig weer voorspeld en enthousiast trekt hij een T-shirt aan, ook al is het nog erg koud. Voorzichtig beweegt David door het huis, want hij wil de kinderen niet wakker maken. De koelbox wordt gevuld, want over enkele momenten vertrekt hij met Kevin voor een kort Frans avontuur.

SPM-53 16-17

Vooruitzien is regeren            Robbe Crauwels

Ondanks dat het nog lang geen najaar is, denken veel karpervissers alweer na over hoe ze het gaan aanpakken in de herfst. Regeren is vooruitzien en Robbe Crauwels weet dat als geen ander. Het is hartje zomer, maar hij vertelt nu al hoe hij het aanpakt in wellicht de meest productieve periode van het jaar.

SPM-53 22-23

Lac de Villedon                      Arjen Uitbeijerse

Het is nog vroeg in maart als de redactie op uitnodiging van Bas van Klaveren en Jeroen Albers (The Carp Specialist) op weg is naar het Franse Lac de Villedon. Voor Arjen is het de eerste vistrip van 2015 en eentje waar hij lang naar uit heeft gekeken. Niet in de laatste plaats vanwege de groei die de Villedon karpers de laatste jaren hebben doorgemaakt.

SPM-53 26-27

Spiegel Newzzz

SPM-53 36-37

Verloren uurtjes                      Nout Wolters

Stilzwijgend ligt Nout Wolters te luisteren naar de secondes die op het klokje wegtikken. Monotoon maakt de wijzer zijn rondjes. Minuten verstrijken, de zon verschijnt aan de horizon en daarmee verdwijnt de serene rust. Vogelgezang klinkt en de opstekende wind laat de boombladeren ruisen. Nout weet dat de meest productieve uren zijn aangebroken.

SPM-53 42-43

De Heli-Chod rig                    Peter Vlasveld

De heli-chod montage bestaat al enkele jaren en bij goed gebruik is het een van de meest visveilige montages die er bestaat. Peter Vlasveld zet deze montage regelmatig in en deelt zijn kennis met de lezers van dit magazine.

SPM-53 50-51

Turkish Delight                       Michel Kemp

Turkije is niet het eerste land waaraan je denkt bij het plannen van een buitenlandse vistrip. Inmiddels weten we dat er in bijna elk land op deze aardbol karpers zwemmen, dus Turkije is het overwegen waard. Michel Kemp neemt je mee op avontuur naar deze exotische karperbestemming.

SPM-53 52-53

Een onderwatergang vol kamers                  Harnold Kikkert

Jarenlang heeft Harnold Kikkert zich bezig gehouden met het hoe, hoeveel, wat, waar, wanneer, waarom wel of juist waarom niet. Een eenvoudige conclusie viel niet zomaar te trekken, mocht er al een conclusie te trekken zijn. Er zijn namelijk ongelofelijk veel variabelen in de karpervisserij, aldus Harnold.

SPM-53 62-63

De dodendans                        Etienne Gebel

Eindelijk is het voorjaar en ligt de lange, koude winter achter ons. Elke dag wordt de drang om te vissen groter. Het ene voorjaar is echter het andere niet en de vangsten zijn voor een deel afhankelijk van de strengheid van de voorbije winter. Etienne Gebel weet daar alles van.

SPM-53 74-75

Op bezoek bij Hengelsport Leiden

SPM-53 82-83

Water en vuur (slot)               Dennis de Brouwer

In de vorige editie van Spiegel Magazine was te lezen hoe Dennis de Brouwer vanaf 2007 op jacht is naar een bolle spiegelkarper die naar de toepasselijke naam ‘Bolleke’ luistert. Inmiddels is het verhaal aanbeland in 2012. Zou het Dennis lukken om deze begeerde karper te vangen?

SPM-53 84-85

Details                        Wesley Lagaert

Hoe meer tijd je aan de waterkant spendeert, hoe meer ervaring je opdoet. Ervaring wil ook zeggen dat je nadenkt over jouw visserij en niet zomaar alles aan het toeval overlaat. Wesley Lagaert is een ervaren karpervisser en weet hoe belangrijk details kunnen zijn.

SPM-53 94-95

Socials is schakelen              Martin Post & Arjan Braad

Net als elke baan heeft ook het werken in de hengelsport zijn voor- en nadelen. Je bent weliswaar continu bezig met zaken die gerelateerd zijn aan jouw hobby, maar dat is iets anders dan daadwerkelijk vissen. Door zijn werk als vertegenwoordiger is Arjan Braad veel bij de weg. Ondanks dat dit zijn privéplannen wel eens in de war schopt, leert hij ook veel mensen kennen die dezelfde passie hebben.

SPM-53 104-105

De Camotex Stiff Rig    Mark Noorman

Door regelmatig te experimenteren met rig componenten en manieren van aaspresentatie kom je soms tot creaties die beter lijken te werken. Fox consultant Mark Noorman heeft veel ervaring met rigs en weet de karpers telkens opnieuw te verleiden. Zijn Camotex Stiff Rig is bovengemiddeld effectief.

SPM-53 108-109

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te lezen in SPM53!

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner