Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

1

Ploeteren in november    Raymond van Keerberghen

Vorig najaar gingen Raymond van Keerberghen en vismaat Willem op een vistrip naar een openbaar stuwmeer in centraal Frankrijk. Vijf jaar geleden viste hij er al eens en toen ving hij een behoorlijk aantal karpers, maar niet van het formaat waarvoor je doorgaans naar Frankrijk rijdt. Het meer kreeg het stempel ‘interessant voor de toekomst’ en de aandacht werd verlegd naar andere wateren. In de zomer van vorig jaar kreeg Raymond echter een e-mail van een Franse kennis. Daarin stond dat de vissen behoorlijk zijn gegroeid en dat het gemiddelde gewicht rond de vijftien kilo ligt. Daarbij is de kans op een uitschieter reëel!

2

Verkennen van de visstek    Yuri Monster

In dit artikel deelt Yuri Monster zijn ervaring over het onderwerp ‘bodemonderzoek’. Volgens hem is dat een van de belangrijkste factoren uit de karpervisserij. Als je er de tijd voor neemt kun je enorm veel van een water leren. Een bijkomend voordeel is dat je tijdens het onderzoek ook kunt speuren naar tekenen van karperactiviteit.

3

De combi rig    Michel Schoonhoven

In de karpervisserij bestaan tientallen onderlijnen die karper op de kant brengen. De combi rig is wellicht een van de meest onderschatte onderlijnen uit dat brede scala. Michel Schoonhoven laat zien dat je met een ‘oude’ rig ook nieuw succes kunt behalen.

4

Quest for ‘The Queen’    Bart van den Hurk

In de vorige uitgave van Spiegel Magazine probeerde Bart van den Hurk te doorgronden waar zijn liefde voor de machtige rijenkarper van Great Lake vandaan komt. Door in het hoofd van deze Franse schone te kruipen, probeert hij een stapje dichter bij de vangst te komen van zijn targetvis. We zijn aanbeland in de nazomer van 2011 en Bart neemt ons opnieuw mee naar dit bijzondere karperwater en zijn wonderschone bewoners.

5

Golden Oldies    Eddy Norder

Vroeger bestonden er nog geen mobiele telefoons, had men nog niet van het internet gehoord en al helemaal niet van Hyves, Twitter of Facebook. Vroeger struinde je langs de waterkant, niet wetende wat er voor je voeten langs scharrelde. Vroeger waren karperbestanden nog niet bekend. Gelukkig zijn er op de grote openbare wateren nog steeds plekken te vinden die aan de eisen van Eddy Norder voldoen, maar ook daar dreigde hij vast te roesten in gewoontes en op stekken. De visserij van Eddy was toe aan een nieuw leven en zijn leven was toe aan een verandering.

6

Church Lake    een vissersdroom: Ronny De Groote

Voor veel karpervissers is het bezitten van een eigen water hun innigste wens. Voor de meesten onder ons blijft het bij dromen, maar anderen stellen alles in het werk om het realiteit te laten worden. Kevin Nash is iemand die zijn droom werkelijkheid zag worden. Ronny De Groote vertelt.

7

Geluksgetal 13    Reggy Bruinsma

Als de zomervakantie voor de deur staat, heeft Reggy Bruinsma eindelijk tijd voor een lange sessie met zijn zoon. In de eerste maanden van het jaar ving hij een behoorlijke hoeveelheid vis en in mei zelfs diverse lage dertigers en een schubkarper van net geen veertig pond. In juni komt de klad erin; Reggy is de vis even kwijt. De zomervakantie moet redding brengen.

8

Betaalwateren: Fishabil    Remco Bouwman

Fishabil bestaat sinds 1989 en is een begrip onder karpervissers. Veel bekende en onbekende karpervissers gaan naar Fishabil om hun geluk te beproeven. In de beginjaren verscheen Fishabil met grote regelmaat in de bladen en werden er grote karperwedstrijden gehouden. De laatste jaren hoor je nog maar weinig over dit mooie water. Sinds vorig jaar is de situatie veranderd, mede dankzij een nieuw management.

9

Spiegel Newzzz

10

Semi-gefixeerd loodsysteem    Etienne Gebel

Een loodsysteem zorgt niet alleen voor het werpgewicht, maar houdt tevens de lijn op de bodem. Daarnaast zorgt het werplood voor de benodigde druk bij het inhaken. Loodsystemen zijn er in veel verschillende varianten en het is bekend dat niet elk loodsysteem geschikt is voor elke situatie. Etienne Gebel geeft uitleg.

11

Het Jawadnya Rapport    Daniël Jawadnya

De lijst van boiliesmaken is ongelofelijk lang en dat is mogelijk omdat er ook een onvoorstelbare hoeveelheid ingrediënten bestaat die duizenden combinaties tot stand kunnen brengen. Ondanks deze ruime boiliekeuze zijn er altijd vragen die blijven knagen. Hoe kan ik mijn aas verbeteren? Is dat überhaupt mogelijk? Zal bijvoorbeeld vismeel in combinatie met chilipoeder echt een vooruitgang zijn? Daniël Jawadnya deed een baanbrekend onderzoek dat zelfs de meest ervaren aasgoeroe tot andere inzichten brengt.

12

Dieven bij nacht    André Akkermans

Hoe vaak André Akkermans op vrijdagnacht heeft gevist met zijn vismaat Fred, zou hij niet meer weten. Vroeger reed hij in zijn Golfje naar Fred, dronken ze snel een kop koffie en dan gingen ze richting de waterkant. Het was een simpele kanaalvisserij, maar één ding hadden die nachten gemeen: het was altijd gezellig en er gebeurde altijd wel iets. Vanwege werk en verhuizingen verwaterden deze vrijdagtrips, maar onlangs spraken beide heren af voor een ouderwets nachtje.

13

De Blowback Rig    Mark Noorman

Door de jaren heen heeft Mark Noorman met wisselend succes veel rigs en aaspresentaties ingezet. Er is echter een onderlijn die keer op keer terugkeert aan zijn hengels: de blowback rig met een line aligner. Volgens Mark is deze onderlijn ongelofelijk effectief en heeft hij er veel memorabele vangsten op geboekt.

14

Pro Line Fieldtester Competitie

15

Nieuw boek Alijn Danau

16

Grote Europese karpers    Steve Briggs

Steve Briggs is altijd op zoek naar grote karpers. Daarbij gaat het hem niet alleen om de vissen, maar ook om de sfeer aan de waterkant. In dit artikel neemt Steve je opnieuw mee naar drie landen waar hij memorabele momenten meemaakte: Oostenrijk, Engeland en België.

17

De vergeten droom    Rogier Smit

Toen Rogier Smit enkele jaren geleden een foto onder ogen kreeg van een imposante spiegelkarper was hij meteen verkocht. Het was niet alleen het gewicht, maar vooral de grootte van de staart die een grote indruk maakte. Rogier viste verscheidene keren op het water, maar nooit was er een spoor van zijn droomvis te bekennen. Na enkele jaren werd er zelfs voorzichtig gespeculeerd over de eventuele dood van de vis en daarom zette Rogier zijn zinnen ook op andere wateren. Toch bleef het knagen…

18

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner