Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

1

Doelen stellen, najagen en behalen    Mario Taal

Jarenlang was Mario Taal niet geïnteresseerd in de targetvisserij. Hij was bang dat elk ander exemplaar dan de targetvis een teleurstelling zou zijn. Dat veranderde op het moment dat Mario een foto zag van een knaller van een schubkarper. De vis heeft aan één zijde een groot litteken dat heeft gezorgd voor een aparte plek in het schubbenkleed. Daarnaast is de schubkarper ook nog meer dan een meter lang en schijnt hij over oerkrachten te beschikken. Destijds woog de vis 16,5 kilo, maar inmiddels kan deze schub wel eens zwaarder zijn.

2

Spiegel Newzzz

3

Lood, daar zit wat in!    Rick Warren

Natuurlijk speelt geluk een belangrijke rol tijdens het karpervissen, maar om consistent te vangen moet de totale aanpak wel goed zijn. Een goede voorbereiding en gedegen waterkennis zijn de sleutel tot succes. Ook materiaalkennis is belangrijk om uiteindelijk een goed resultaat neer te zetten. Karperlood is een product dat vaak op de tweede plaats komt na producten als haken en onderlijnmateriaal. Rick Warren vertelt over het belang van een goede loodkeuze.

4

Karpervissen op groot water    Philipp Braun

Het bevissen van groot water is een andere tak van sport dan het najagen van karpers op een klein circuitwater. Toch kiezen veel karpervissers voor de zekerheid van kleinere wateren, want de karpers zijn immers altijd in de buurt. Groot water kent andere wetten en regels en het is altijd de vraag of er karpers in de nabije omgeving zwemmen. Philipp Braun geeft bruikbare tips en adviezen.

5

Betaalwateren: Lac Serreire, jaren later    Dennis de Wilde

Op verzoek van Spiegel Magazine en The Carp Specialist hebben Dennis de Wilde en Jeffrey Brugman het beroemde Lac Serreire van Bob Davis bezocht. Dennis heeft het domein al eerder bezocht en destijds het kleinere Badgers Holt bevist. Inmiddels is het grotere meer al lang niet meer het ‘runs water’ met een laag gemiddeld gewicht, maar een water met karpers van formaat. Lac Serreire ligt net buiten Limoges op een afstand van ongeveer achthonderdvijftig kilometer van Breda.

6

Hollandse kost    Felix van der Marel

De Nederlandse visserij van Felix van der Marel heeft vele kanten en die ervaart hij zeer intens. Niet uitsluitend alleen, maar vooral ook met vrienden. Felix en zijn vismaten zijn continu gezamenlijk bezig met de volgende sessie. In de aanloop naar het volgende verblijf aan de waterkant worden veel telefoontjes gepleegd en sms’jes uitgewisseld. Samen leven ze een week lang naar een sessie toe. Felix laat zien hoe zijn karperweek er uitziet. Beleving!

7

De wedergeboorte van de IQ D-rig    Danny Fairbrass

Fluorocarbon onderlijnen kunnen een groot voordeel bieden als ze worden ingezet in de juiste omstandigheden. Danny Fairbrass vertelt hoe hij dit fantastische materiaal heeft laten herleven en met succes gebruikt.

8

Het lentewater    Frederick Heuker

Aan het einde van 2010 komt er een abrupt einde aan het visseizoen van Frederick Heuker. Tijdens de kletsnatte novembermaand – waarin kanalen en plassen buiten hun oevers treden – is hij genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien. De grillen van de natuur zijn meedogenloos en de ravage die het overtollige regenwater veroorzaakt, kent zijn weerga niet. Met een ontzettend wrang gevoel maakt Frederick zich op voor de winter. Zijn karperhonger is nog niet gestild, maar de onvermijdelijke winterblues maakt zich toch van hem meester. Het voorjaar lonkt!

9

Interview Martin Locke

Martin Locke is een van de bekendste karpervissers ter wereld. Al langer dan een kwart eeuw staat hij aan het roer van zijn bedrijf Solar Tackle. Door de jaren heen lanceerde Martin veel revolutionaire producten en stond hij aan de basis van het karpervissen zoals wij dat nu beleven. Naast succesvol met zijn bedrijf is ‘Locky’ ook een zeer begenadigde karpervisser die bekend staat om zijn spectaculaire vangsten. De redactie reisde af naar Engeland om Martin aan een groot interview te onderwerpen.

10

Werkweek in Hongarije    Ronald van Bruggen

Een onderdeel van de studie Sportvisserij & Aquacultuur van Sportvisacademie Zwolle is een buitenlandse werkweek. In het afgelopen najaar vertrok de klas van student Ronald van Bruggen naar Nyíregyháza. Deze Hongaarse stad ligt vlak bij de grens met de Oekraïne en is de vestigingsplaats van landbouwschool ‘Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola’. Deze school bood onderdak aan de studenten en was de uitvalsbasis voor de werkzaamheden op een grote viskwekerij. Uiteraard werd er ook op karper gevist. Ronald van Bruggen neemt je mee op een schitterende reis naar Hongarije.

11

Vakantie, voeren en vissen    Klaas van den Herik

De winter van 2010-2011 viel vroeg in. Begin november zaten we al dik in de sneeuw en visavonden werden weer familieavonden. Tijdens een van die avonden spraken Klaas van den Herik en zijn vrouw over de aankomende zomervakantie. Na hun trip naar Kroatië wilden ze weer ‘gewoon’ naar Frankrijk. Hun voorkeur ging uit naar bivakkeren in de buurt van echte bergen. “Goh”, sprak Karin opeens, “Dan neem je de karperhengels toch mee!”

Het antwoord van Klaas was koeltjes: “Dat zien we dan wel…”

12

Fluorocarbon vislijn    Dave Lane

Er is al veel over fluorocarbon vislijnen gesproken en geschreven. Bieden ze echt zoveel voordelen? Zijn ze de extra kostprijs wel waard? Maken ze daadwerkelijk het verschil in jouw vangstresultaten? Hoe verhouden ze zich ten opzichte van standaard nylon lijnen? Dave Lane creëert duidelijkheid.

13

Instant karpervissen    Niko Vervaet

Vrouw, kind, werk en huiselijke taken zorgen ervoor dat veel vistijd moet worden opgeofferd. Hieronder vallen ook reistijd, peilen, voeren, observeren en de visspullen in orde maken. Vroeger had Niko Vervaet zeeën van tijd, maar dat is veranderd. En dat merkt hij aan de vangstresultaten. Toch is hij nog steeds in staat om goede vangsten te realiseren. In dit artikel geeft Niko tips zodat je met weinig beschikbare tijd toch succesvol kunt zijn.

14

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 34. Net als in de vorige edities zijn er, voor de abonnees, weer enkele prachtige prijzen te winnen. Spiegel Magazine 34 verschijnt half april 2012.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner